Zoals u eerde heeft gelezen, gaat onze school een hele nauwe samenwerking met Focus Beroepsacademie aan. Alle lessen vinden dan ook plaats in het gebouw van Focus. Toch schrijft u nog wel in op Groen, omdat u nu uitspreekt dat uw kind interesse heeft in het groenprofiel. In leerjaar 2 gaat uw kind daar, na een brede oriëntatie op alle beroepsprofielen, ook mee aan de slag! En als u kind tijdens het eerste jaar toch één van de andere beroepsprofielen wil gaan doen…. Is dat geen probleem!

Het inschrijven op onze school is eigenlijk heel simpel. U ontvangt van de leerkracht van groep 8, een formulier met het schooladvies en een unieke code. Als u dat formulier naar ons toestuurt (liefst per e-mail naar inschrijven@OZWH-Groen.nl ), dan vragen wij alle gegevens digitaal op en plaatsen wij uw kind op onze school. Als we iets meer informatie nodig hebben om uw kind te kunnen plaatsen, nemen we contact op met u of met de basisschool. Wij volgen vrijwel altijd het advies van de basisschool, zoals vermeld in de Rotterdamse Plaatsingswijzer en de RiBa-plaatsingswijzer.

Als wij overgaan tot plaatsen, sturen we een brief om dit te bevestigen en sturen wij u ook een inschrijfformulier toe. (Dit formulier is dus niet meer via deze website te krijgen). Als het ingevulde formulier vervolgens bij ons binnen is, is de inschrijving bij Focus/Groen formeel een feit.

Besluiten wel of niet naar Focus te komen, is wat ons betreft dus altijd een persoonlijke zaak. Al hebben wij natuurlijk ook een formeel toelatingsbeleid. Heeft u vragen over de inschrijving over aarzel dan niet om ons even te bellen of een mailtje te sturen naar:

inschrijven@focusberoepsacademie.nl (Focus Calvijn en Focus Dalton) of inschrijven@OZHW-Groen.nl (Groenprofiel)

Voor de zomervakantie nodigen wij alle nieuwe leerlingen nog uit voor een kennismakingsgesprek!